Betaalbare en duurzame dakmaterialen voor iedereen

Online specialist in voordelige dakmaterialen

Winkelwagen

ALLES VOOR UW DAK!
<span style="color:#FF5400">Bezorging </span> v.a. € 17,50 (NL en BE)
Bezorging v.a. € 17,50 (NL en BE)
Lees verder
Binnen <span style="color:#FF5400">1-3 werkdagen</span>  in huis
Binnen 1-3 werkdagen in huis
Lees verder
Klanten geven Roofdirect een <span style="color:#FF5400">9,2/10</span>
Klanten geven Roofdirect een 9,2/10
Lees verder

Bitumen

Roofdirect beschikt over top kwaliteit bitumen tegen de scherpste prijs. Onze bitumen is geschikt voor carports, schuren, huizen met een plat dak en dakkapellen. Plaats eenvoudig een boven- en onderlaag en geniet jarenlang van uw dak. Lees beneden meer over hoe het werkt.

Direct naar:

Wat is bitumen dakbedekking?

Bitumen, wat ook wel dakleer wordt genoemd, is een substantie dat voorkomt in ruwe aardolie en een belangrijk bestanddeel van asfalt is. Het is al decennia de meest toegepaste manier om uw platte dak mee te bedekken. Het is in Nederland dan ook het populairste materiaal om platte daken mee te bedekken door dakspecialisten.
Roofdirect heeft uitsluitend APP-bitumen dakbedekking. Dit is een soort van bitumen, waarbij het eigenschappen van de kunststof over neemt en het soepel blijft. Bovendien is het extra goed bestand tegen externe omgevingstemperaturen en allerlei weersinvloeden. In tegenstelling tot SBS-bitumen, is onze APP-bitumen beter bestand tegen UV-straling en de meeste weersinvloeden.

Bitumen is een relatief goedkoop materiaal, heeft een verwachte levensduur van 25 jaar en het is moeiteloos aan te brengen. U plaatst het altijd met een onderlaag en een toplaag, eventueel in combinatie met een primer.

Wat is een onderlaag?

De bitumen onderlaag is de laag die u plaatst voor de bescherming van het dak. Deze onderlaag maakt u vast aan uw dak door middel van schroeven met drukverdeelplaat. Een onderlaag mag alleen geplaatst worden bij droog weer en bij temperaturen boven de 5° C. Voordat u de onderlaag plaatst kunt u indien nodig een primer aanbrengen voor een betere hechting.

Toplaag branden

De bitumen toplaag is het bovenliggende deel dat u brandt op de onderlaag. Hiervoor gebruikt u een brander. Door het branden van de toplaag hecht het aan de onderlaag waardoor er een stevige waterdichte dakbedekking ontstaat. Zorg voor een overlap van 10 cm bij de verschillende stroken.

Toplaag, met of zonder leislag?

Een toplaag kan met of zonder leislag besteld worden. Bij een toplaag met leislag is een dunne laag met steen aangelegd om de buitenkant van uw dakbedekking te beschermen, bovendien ziet uw dakbedekking er beter uit. Een toplaag zonder leislag heeft deze dunne laag met steen niet en heeft daardoor een andere uitstraling.
Beide toplagen bieden dezelfde hoge kwaliteit bescherming voor uw dakbedekking. Het verschil zit met name in het uiterlijk. Als u een verfijndere uitstraling van uw dak wenst, dan verdient de toplaag met leislag meestal de voorkeur. Vindt u een toplaag zonder leislag mooier of is de prijs van belang? Dan is de toplaag zonder leislag de beste keuze voor u.
Zorg ervoor dat er een brandblusser aanwezig is bij het branden, zo weet u zeker dat er niets fout kan gaan.

Ondergrond

De onderlaag kan op bijna alle ondergronden bevestigd worden. Zo kun je onze APP-bitumen plaatsen op hout, op PIR/PUR-isolatiemateriaal, beton en steen.

De voordelen van een bitumen dakbedekking

Welke bevestigingsmaterialen heb ik nodig?

Om de toplaag goed te kunnen branden op de onderlaag, zijn er speciale primers. De primer zorgt voor een betere hechting, maar ook voor een correcte en schone ondergrond om op te werken. U plaatst de primer op de onderlaag en laat deze goed inwerken, zodat de onderlaag egaal en schoon is om de toplaag op te branden.

U bevestigt de onderlaag met schroeven en drukverdeelplaten. Ten slotte, om de toplaag te branden op de onderlaag heeft u een brander nodig.

Checklist: Wat hebt u nodig om een bitumen dakbedekking te plaatsen?

Bitumen of EPDM gebruiken?

Het grote verschil zit voornamelijk in de prijs en plaatsing. Bitumen is goedkoper dan EPDM, maar vraagt wel wat voorzichtigheid en expertise. Bitumen dient u namelijk te branden en EPDM kunt u eenvoudig verlijmen. Het werken met vuur en de kans op lekkages is bij bitumen groter. Hierdoor kiezen particulieren vaak voor EDPM dakbedekking.

  • Beide opties bieden een sterke bescherming voor uw dak en beide zijn uitstekend waterdicht. 
  • Bitumen is wat lastiger te plaatsen dan EPDM, maar een stuk voordeliger
  • EPDM gaat 50 jaar mee, bitumen gaat 25 jaar mee
  • Beide materialen bieden dezelfde kwaliteit bescherming voor uw dak
  • Bitumen is al decennia lang de meest toegepaste manier van dakbedekking en is daardoor zeer betrouwbaar.
  •  
Voorraadstatus
Categorie
Prijs (per/m²)
043
Dikte
RD-waarde
Lengte
Reviewscore