Betaalbare en duurzame dakmaterialen voor iedereen

Online specialist in voordelige dakmaterialen

Winkelwagen

ALLES VOOR UW DAK!
<span style="color:#FF5400">Bezorging </span> v.a. € 17,50 (NL en BE)
Bezorging v.a. € 17,50 (NL en BE)
Lees verder
Binnen <span style="color:#FF5400">1-3 werkdagen</span>  in huis
Binnen 1-3 werkdagen in huis
Lees verder
Klanten geven Roofdirect een <span style="color:#FF5400">9,2/10</span>
Klanten geven Roofdirect een 9,2/10
Lees verder
Dak Ontluchting

Dak Ontluchting

Dak ontluchting is cruciaal als u de ruimte onder uw dak goed wilt ventileren. Dit is belangrijk voor onder andere het verwijderen van nare geuren, het reguleren van de luchtvochtigheid en het voorkomen van schimmel. Bij Roofdirect bent u op het juiste adres wat betreft premium kwaliteit EPDM ontluchtingen en enkelwandige- of dubbelwandige ontluchtingen. 

Roofdirect biedt een breed assortiment aan type ontluchtingen aan in verschillende soorten en maten. Zo is de EPDM dakontluchting speciaal geschikt voor uw dak bedekt met EPDM. De enkelwandige en dubbelwandige ontluchtingen zijn uitermate geschikt voor verschillende toepassingen, afhankelijk van de luchtvochtigheid. Meer weten? Lees dan verder.

Direct naar:

EPDM dak ontluchting 125 mm doorsnede

EPDM dakontluchting

Dakontluchting voor een met EPDM bedekt dak

Enkelwandige aluminium dak ontluchting 50 - 60 mm doorsnede

Enkelwandig

De ontluchting voor een gerenoveerd dak

Dubbelwandige aluminium dak ontluchting 150 -160 mm doorsnede

Dubbelwandig

De ontluchting voor een nieuw dak

Waarom dakontluchting?

Een dakontluchting is essentieel voor uw daken om de ruimte eronder goed te ventileren. Het kan namelijk voorkomen dat er nare geuren ontstaan of dat er een hoge luchtvochtigheid is. Om dit op te lossen, maakt u gebruik van een dak ontluchting. Een ander positief effect dat een dakontluchting met zich meebrengt, is dat het schimmel kan voorkomen. Er zijn dus genoeg redenen om een dakontluchting te plaatsen, bovendien hoeft het geen lastige of dure klus te zijn en zult u er veel profijt van hebben.

Een dakontluchting wordt voornamelijk gebruikt voor woningen, schuren, nieuwbouw/aanbouw en garages. Het is ideaal toepasbaar op schuine of platte daken. Omdat het voor verschillende toepassingen gebruikt kan worden, is het de ideale keuze voor het verbeteren van de luchtvochtigheid van uw woning.

Moet ik me zorgen maken om schimmel?

Zonder goede ontluchting kan vocht niet ontsnappen. Wanneer vocht en warmte samenkomen, vormt er schimmelvorming. Schimmel is gevaarlijk, omdat u het kunt inademen. Dit zal zorgen voor verschillende aandoeningen aan de luchtwegen. Het is dus echt belangrijk dat u dit voorkomt, want niemand wilt te maken krijgen met schimmel. Zorg er dus voor dat u de juiste dak ontluchting kiest.

Welke dak ontluchting is voor mij geschikt?

De EPDM dakontluchting is speciaal gemaakt voor uw met EPDM bedekte dak. Deze ontluchting komt inclusief een omringende EPDM folie, zodat u dit gemakkelijk zelf kunt plaatsen. Het enige wat u nog nodig heeft is een primer en lijm om de ontluchting vast te zetten.

Een enkelwandige ontluchting is een voordeligere keuze dan de dubbelwandige ontluchting, maar is doorgaans gevoeliger voor condens. Daarnaast is het iets minder goed geïsoleerd dan een dubbelwandige ontluchting. Bij renovatie wordt er vaak gebruik gemaakt van enkelwandige ontluchtingen.

Een dubbelwandige ontluchting is een stuk beter geïsoleerd dan de enkelwandige ontluchting. Ook is de condensvorming een stuk minder aanwezig. Bij nieuwbouw wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van dubbelwandige ontluchtingen.

Welke diameter dak ontluchting heb ik nodig?

De diameter van de ontluchting is geheel afhankelijk van hoe vochtig uw ruimte is en hoe groot de ruimte is. Vaak voldoet een diameter van 90 – 110 mm. Gaat het om een kleinere ruimte zoals een schuur of garage? Dan zal een kleinere ontluchting voldoen. Gaat het om een grotere ruimte of nieuwbouw? Dan raden wij u aan om een grotere ontluchting te kiezen, hoe groter de ontluchting hoe beter de ruimte eronder gereguleerd kan worden. 

Wat heb ik nodig om een dak ontluchting te bevestigen?

Een ontluchting is, afhankelijk van de ondergrond, eenvoudig te bevestigen met een kit. Heeft u een dakbedekking van EPDM? Gebruik dan de speciale EPDM kit. Heeft u een dakbedekking van bitumen? Gebruik dan de speciale bitumen kit om de ontluchting te bevestigen aan het materiaal. Zo krijgt u een waterdichte verbinding en bent u er zeker van dat vocht niet tussen uw dak blijft zitten.

Daarnaast is het verstandig om een covertape te plaatsen over de ontluchting heen, zodat het beter hecht. Voor EPDM kunt u gebruik maken van speciale EPDM 45×45 zelfklevende tape. Voor bitumen zal een bitumenkit voldoen. Let wel op: voordat u kit aanbrengt, dient u altijd de ondergrond eerst te primen met de bitumen primer. Op die manier wordt de ondergrond schoon en zal de lijm of kit beter hechten. 

Voordelen dak ontluchting

Voorraadstatus
Categorie
Prijs (per/m²)
043
Dikte
RD-waarde
Lengte
Reviewscore