Betaalbare en duurzame dakmaterialen voor iedereen

Online specialist in voordelige dakmaterialen

Winkelwagen

ALLES VOOR UW DAK!
<span style="color:#FF5400">Bezorging </span> v.a. € 17,50 (NL en BE)
Bezorging v.a. € 17,50 (NL en BE)
Lees verder
Binnen <span style="color:#FF5400">1-3 werkdagen</span>  in huis
Binnen 1-3 werkdagen in huis
Lees verder
Klanten geven Roofdirect een <span style="color:#FF5400">9,2/10</span>
Klanten geven Roofdirect een 9,2/10
Lees verder
Dakshingles

Dakshingles

Dakshingles zijn de laatste jaren erg populair geworden voor schuine daken. Het zijn lichte dakleien gemaakt van het materiaal bitumen. Het wordt voornamelijk gebruikt als dakbedekking van blokhutten, tuinhuizen of schuren en zijn uitermate geschikt voor daken met een helling. Bij Roofdirect bent u op het juiste adres voor premium kwaliteit dakshingles tegen scherpe prijzen. Goed om te weten, een dak bedekken met dakshingles is veruit eenvoudiger dan een dak bedekken met bitumen!

Direct naar:

Shingles

Voor het afwerken van schuine daken

Dakshingles toebehoren link

Toebehoren

Alles voor het monteren van dakshingles

Waarom dakshingles?

Voor het afwerken van daken wordt vaak het materiaal EPDM of bitumen gebruikt. Echter is dit bij schuine daken en daken met kleine oppervlaktes niet het geval, omdat bij een helling de trekkracht van het materiaal te zwaar wordt. Een andere oplossing hiervoor zijn de standaard keramische dakpannen of onze nieuwe populaire dakshingles. 

Dakshingles kunnen namelijk goed tegen allerlei weersinvloeden, omdat het materiaal van bitumen gemaakt is. Dit zorgt voor een waterdichte afwerking van uw schuine of hellende dak. Ook is het materiaal zeer licht van gewicht en is het enorm duurzaam. Wist u ook dat dakshingles geluid tegenhouden? Hierdoor wordt het geluid van hagel of regen ook gedempt!

Let op: dakshingles zijn slechts geschikt voor schuine of hellende daken met een hoek van minstens 25°. Is de hoek tussen de 15° en 25°? Dan moet u een onderlaag van plak-spijkerrol aanleggen. Wij raden hiervoor onze dakshingles onderlaag pro aan. 

Toepassingen

Door het stevige en duurzame materiaal waaruit de shingles zijn gemaakt, is het uitstekend geschikt voor verschillende toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Carports
  • Tuinhuisjes
  • Nieuwbouw

Wat heb ik nodig?

Om dakshingles te plaatsen is het verstandig om gebruik te maken van een onderlaag, omdat dit de levensduur kan bevorderen. Bij onze toebehoren kunt u speciale onderlagen vinden die u kunt vastleggen met asfaltnagels. Een onderlaag van bitumen zal ook voldoen. 

Om de shingles vast te leggen dient u gebruik te maken van asfaltnagels. Bij Roofdirect kunt u terecht voor speciale asfaltnagels bij onze toebehoren die u kunt gebruiken voor het bevestigen van uw dak.

Dakshingles uitvoeringen

Roofdirect biedt dakshingles in 5 verschillende kleuren met dezelfde formaten. Het aantal dat u nodig zult hebben is afhankelijk van de oppervlakte van uw dak. De varianten die wij u bieden zijn:

Voordelen van dakshingles

Waar moet ik op letten?

Dakshingles zijn niet goed geschikt voor goed geïsoleerde daken. Dit komt door een hogere vocht- en temperatuurbelasting, waardoor ze niet ideaal zijn om te plaatsen. Daarnaast moet u er goed op letten dat u tijdens zonnige periodes nooit op de shingles loopt. Door de hitte wordt het materiaal wat zachter, waardoor de dakbedekking beschadigd als er veel krachten op worden uitgeoefend.

Het is verstandig om bij het plaatsen van dakshingles altijd onderaan een aanvangsstrip te bevestigen. Een aanvangsstrip kan een omgekeerde dakshingle zijn, of een dakshingle die in de lengte is doorgesneden aan de inkepingen.

Hoe plaats ik zelf dakshingles?

  • Ten eerste is het belangrijk om naar de helling van uw dak te kijken. Het is ideaal als de hellingshoek meer dan 25 graden is. Het is ook belangrijk dat de ondergrond waarop u de dakshingles gaat aanleggen een egaal houten oppervlak is. 
  • Vervolgens meet u de lengte van het ingesneden deel van uw dakshingles op. Het is dan het handigst om lijnen van het dakoppervlak vanaf de nok omlaag te trekken. De afstand tussen de lijnen maakt u even lang als de afstand die u bij uw dakshingles gemeten hebt.
  • U begint onderaan uw dak met een rij dakshingles die u ondersteboven legt, dit zijn de voetshingles. Smeer kit op de rugstrook en hamer de shingles vast met de asfaltnagels. 
  • Doe hetzelfde met de volgende rij maar draai de shingles nu om. De bovenkant moet tegen de daarvoor getrokken streep liggen en de onderkant moet over de voetshingles komen te liggen. Leg de shingles niet recht boven de vorige rij, maar over de helft van de shingle eronder. Dit doet u totdat u bij de nok van het dak komt. 
  • Maak nokshingles door de dakshingles te verwarmen met een föhn en deze in de lengte te bouwen. Smeer ze in met bitumen kit en plak ze op de nok. Zet de shingles vervolgens vast met asfaltnagels. Herhaal dit proces waarbij de nokshingles elkaar overlappen zodat de asfaltnagels niet zichtbaar zijn. Breng ten slotte daktrimmen aan om alles af te werken. 
 
Voorraadstatus
Categorie
Prijs (per/m²)
043
Dikte
RD-waarde
Lengte
Reviewscore