Betaalbare en duurzame dakmaterialen voor iedereen

Online specialist in voordelige dakmaterialen

Winkelwagen

ALLES VOOR UW DAK!
<span style="color:#FF5400">Bezorging </span> v.a. € 17,50 (NL en BE)
Bezorging v.a. € 17,50 (NL en BE)
Lees verder
Binnen <span style="color:#FF5400">1-3 werkdagen</span>  in huis
Binnen 1-3 werkdagen in huis
Lees verder
Klanten geven Roofdirect een <span style="color:#FF5400">9,2/10</span>
Klanten geven Roofdirect een 9,2/10
Lees verder
Daktrimmen

Daktrimmen

Voor de afwerking van uw dak kunt u bij Roofdirect uit een breed assortiment daktrimmen kiezen. Ook anti-duivenpinnen en verschillende toebehoren voor de installatie van de daktrimmen kunt u in ons assortiment vinden. 

Een daktrim wordt normaal gesproken gebruikt als een afwerkstrook bij allerlei soorten daken. Onder andere voor EPDM, bitumen, aluminium en zinken daken kunt u daktrimmen gebruiken om de rand van uw dak af te maken en te beschermen. Bij ons kunt u deze in verschillende maten en kleuren vinden, zodat deze perfect bij uw dak passen.

Direct naar:

Wat is een daktrim?

Een daktrim is een afwerkstrook van aluminium die gebruikt wordt om de randen van uw dak te beschermen en ervoor te zorgen dat uw dak een mooiere uitstraling heeft. De rand van uw dak is extra kwetsbaar omdat hier veel vocht en vuil blijft hangen, met een daktrim voorkomt u dit. Bij ons bent u op het juiste adres voor zowel kralen als platte daktrimmen. 

Een ander voordeel is dat een daktrim ervoor zorgt dat de randen van uw dak waterdicht zijn en dat ongedierte zich niet in de open spleten kan nestelen. Ten slotte is een daktrim ook een mooie afwerking van uw dak.

Voordelen daktrimmen

Welke daktrim uitvoering is geschikt voor mij?

Daktrimmen zijn beschikbaar in twee soorten uitvoeringen, kraal en plat. Beide uitvoeringen bieden dezelfde kwaliteit bescherming en lange levensduur. Het grote verschil zit in de uitstraling. Daktrim plat wordt al jaren gebruikt als de standaard daktrim, vanwege de moderne en elegante uitstraling. De laatste jaren wordt echter de daktrim kraal steeds populairder.

Kraaltrim 45mm
Daktrim kraal
Daktrim plat 60 x 64 mm RAL 9005
Daktrim plat

Welke afmeting moet ik kiezen?

Alle daktrimmen zijn beschikbaar in verschillende afmetingen met een standaard lengte van 2,5m of 2m. De maatvoering is opgebouwd uit de aanzicht-zijde en de lengte van de daktrim. De meest gebruikte daktrim maten zijn tussen de 45 en 60 mm. Afhankelijk van het gewenste uiterlijk van uw dak, zijn er kleinere en grotere uitvoeringen beschikbaar. 

Tip: vaak wordt voor een daktrim gekeken naar de soorten trimmen die gebruikt worden door buurtbewoners. Twijfelt u tussen welke uitvoering u moet kiezen? Dan is het altijd mogelijk om dezelfde afmetingen als dat van de buren te gebruiken.

Hoeveel daktrimmen heb ik nodig?

Al onze daktrimmen bestaan standaard uit een lengte van 2,5 meter of 2 meter. Om erachter te komen hoeveel u nodig heeft kunt u eenvoudig de omtrek opmeten en vervolgens de omtrek delen door de lengte van de daktrim. Daarnaast is het belangrijk dat u de juiste binnen- of buitenhoek aanschaft. 

U berekent het aantal benodigde daktrimmen door de omtrek van uw dak te delen door 2,5 of 2 (afhankelijk van de gekozen lengte). Als uw dak bijvoorbeeld een omtrek heeft van 18 m², dan heeft u 8 stuks daktrimmen nodig (want 18/2,5 = 7.2). De binnen- en buitenhoeken bestaan uit een lengte van 50 cm per zijde. Deze lengte kunt u aftrekken bij de berekening. Zorg dan wel voor een veiligheidsmarge.

Hoe worden daktrimmen bevestigd?

Daktrimmen zijn gemakkelijk te plaatsen door middel van daktrimschroeven en speciale kit. Voor de daktrimmen in lengte heeft u 8 daktrimschroeven nodig en voor de daktrim binnen- en buitenhoeken heeft u 4 daktrimschroeven nodig. Daarnaast is het plaatsen van een rail kit op de dakbedekking (daar waar de daktrim komt) noodzakelijk voor een waterdichte afwerking. Met onze speciale EPDM kit kunt u minstens 2 daktrimmen in de lengte kitten. Om de trimmen vervolgens aan elkaar te bevestigen, zijn er verbindings- en bevestigingsplaatjes inbegrepen.

Daktrim hoeken

Om een dakrand in de hoeken perfect af te werken, bieden wij u een breed assortiment van premium kwaliteit binnen- en buitenhoeken. Deze zijn in verschillende uitvoeringen beschikbaar, met een lengte van 50 cm per zijde. De keuze van kleur en afmeting is afhankelijk van uw gekozen daktrimmen.

Aan de hand van de volgende afbeeldingen ziet u waar de binnen- en buitenhoeken geplaatst worden en hoeveel u nodig zult hebben. Goed om te weten: een binnen- of buitenhoek heeft een lengte van 50 cm per zijde (tenzij het gaat om een mini-kaaltrim) en is te bevestigen door middel van 4 daktrimschroeven!

Overzicht met de plekken waar daktrimmen geplaatst worden op het dak

Daktrimmen bevestigen op EPDM of bitumen

Daktrimmen kunnen op zowel EPDM als bitumen bevestigd worden. U dient er echter op te letten dat ze op de verschillende dakbedekkingen op verschillende momenten geplaatst dienen te worden.

Bij het plaatsen van daktrimmen op een EPDM dakbedekking wordt de daktrim direct op de EPDM folie geplaatst. U dient hiervoor slechts gebruik te maken van speciale EPDM kit en daktrimschroeven.

Bij het plaatsen van daktrimmen op een bitumen dakbedekking wordt eerst de onderlaag van bitumen bevestigd op het dakbeschot. Vervolgens worden de daktrimmen bevestigd aan de dakrand door middel van bitumen kit en daktrimschroeven. Ten slotte brandt u de toplaag bovenop de onderlaag en aan de randen van de daktrimmen voor een waterdichte afwerking.

Voorraadstatus
Categorie
Prijs (per/m²)
043
Dikte
RD-waarde
Lengte
Reviewscore