Betaalbare en duurzame dakmaterialen voor iedereen

Online specialist in voordelige dakmaterialen

Winkelwagen

ALLES VOOR UW DAK!
<span style="color:#FF5400">Bezorging </span> v.a. € 17,50 (NL en BE)
Bezorging v.a. € 17,50 (NL en BE)
Lees verder
Binnen <span style="color:#FF5400">1-3 werkdagen</span>  in huis
Binnen 1-3 werkdagen in huis
Lees verder
Klanten geven Roofdirect een <span style="color:#FF5400">9,2/10</span>
Klanten geven Roofdirect een 9,2/10
Lees verder

EPDM

Bij Roofdirect vindt u premium kwaliteit EPDM dakbedekking tegen de scherpste prijs. Onze EPDM is uniek, want deze wordt speciaal voor u op maat gemaakt en direct geleverd vanaf de fabrikant. Hierdoor bestelt u nooit meer dan u nodig heeft. Dat scheelt in de portemonnee, werkt eenvoudig en is bovendien duurzamer! Daarnaast beschikken al onze EPDM folies over een KOMO-keurmerk. Hierdoor bent u verzekerd van een uitstekende kwaliteit en weet u zeker dat uw dak lang mee zal gaan!

EPDM op maat van Roofdirect is eenvoudig zelf te plaatsen. Doordat de rol speciaal voor u op maat gesneden wordt voorkomt u een hoop knipwerk en vermindert u snij-afval. 

Voor het plaatsen van EPDM dakbedekking heeft u slechts de juiste producten en montage instructies nodig. De rol om uw dak mee te bedekken, stroken om uw dakgoot of naden mee op te vullen, lijm of kit om het te bevestigen aan de ondergrond en eventuele accessoires zoals een hemelwaterafvoer, ontluchting of daktrimmen! Wilt u weten wanneer u wat nodig heeft? Klik op de productcategorieën voor meer informatie.

Direct naar:

Link naar de EPDM Rollen pagina

EPDM rollen

Dakbedekking op maat

Doorlink naar de EPDM stroken pagina

EPDM stroken

Dakbedekking voor naadverbinding, dakgoten of hoeken

Doorlink naar de kimfixatie pagina

Kimfixatie

Speciaal voor opstanden bij grote oppervlaktes (wordt niet gebruikt als particulier)

Link naar de EPDM bevestigingspagina

Bevestiging

Alle soorten lijmen, kit en tapes om uw EPDM te bevestigen aan uw dak

Link naar de loodvervanger pagina

Loodvervanger

Voor het afwerken van dakkapellen en schoorstenen

Wat is EPDM?

EPDM dakbedekking is een waterdichte folie van synthetisch rubber met een verwachte levensduur van wel 50 jaar. Het wordt gebruikt voor platte daken, denk bijvoorbeeld aan uw carport, aanbouw of tuinhuizen. Ook voor licht hellende daken, met een maximale helling van 20 graden, is EPDM dakbedekking geschikt. 

De laatste jaren is EPDM dakbedekking steeds populairder geworden. Voorheen werd veel gewerkt met bitumen, maar het materiaal is minder duurzaam en is lastiger te plaatsen omdat u moet branden. Alhoewel bitumen vaak goedkoper is, kiezen doe-het-zelvers om deze redenen er toch vaak voor om met EPDM te werken.  

Wat heb ik nodig?

Om uw dak te bedekken heeft u in de eerste plaats natuurlijk EPDM rollen nodig. De rollen zijn in twee diktes verkrijgbaar, namelijk 1.14 mm en 1.52 mm. Lees hieronder verder welke dikte bij u past.  

Om de rollen te bevestigen op uw ondergrond heeft u EPDM lijm nodig. De rollen zijn gemakkelijk te verlijmen op bijna alle ondergronden, zoals hout, gecacheerde (=met aluminium folie) PIR/PUR-isolatieplaten, beton, aluminium, lood en zink. Vaak wordt isolatiemateriaal als ondergrond gebruikt, omdat hier gemakkelijk op verlijmt kan worden. 

Het kan zijn dat u uw dak bedekt met meerdere rollen, een hoek moet afwerken of een dakgoot wilt maken. Hiervoor gebruikt u een EPDM strook. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om een ontluchting te plaatsen, zodat nare geuren ontsnappen en de luchtvochtigheid goed blijft in de ruimte. Ten slotte kunt u nog een hemelwaterafvoer plaatsen zodat het water van uw dak kan ontsnappen. Wilt u een strakke en moderne afwerking? Dan biedt Roof-direct u een groot assortiment daktrimmen aan.

Alle materialen voor het plaatsen van EPDM dakbedekking

Welke dikte EPDM heb ik nodig?

De manier waarop u uw dak gaat gebruiken bepaalt wat voor dikte u nodig zult hebben. Wanneer u uw dak niet of nauwelijks beloopt, dan volstaat een dikte van 1.14mm. Wordt uw dak vaak of zwaarder belast doordat u er bijvoorbeeld veel op loopt of wilt u er een groendak van maken? Dan is de beste keuze 1.52mm dikte. Ook het toekomstige gebruik is iets om rekening mee te houden. Bent u in de toekomst van plan om de belasting te verzwaren, met bijvoorbeeld zonnepanelen? Dan kunt u beter kiezen voor 1.52mm dikte. 

Waarom EPDM of bitumen gebruiken?

EPDM wordt veel gebruikt om uw dak te bedekken, maar het is niet de goedkoopste optie. Een alternatief is het materiaal bitumen. Bitumen wordt ook wel dakleer genoemd en is ook waterdicht. Daarnaast heeft het een verwachte levensduur van 25 jaar, terwijl EPDM een verwachte levensduur heeft van 50 jaar. Het belangrijke verschil is de plaatsing van het materiaal. EPDM wordt gemakkelijk verlijmd, maar bitumen moet u op het dak branden. Dit kost meer tijd en werk, waardoor doe-het-zelvers vaak kiezen om met EPDM te werken. Bent u geïnteresseerd in bitumen als dakbedekking? Lees dan meer hier.

De voordelen van EPDM dakbedekking overzichtelijk op een rijtje

Waarom Roofdirect

Bekijk ook:

Voorraadstatus
Categorie
Prijs (per/m²)
043
Dikte
RD-waarde
Lengte
Reviewscore