Betaalbare en duurzame dakmaterialen voor iedereen

Online specialist in voordelige dakmaterialen

Winkelwagen

ALLES VOOR UW DAK!
<span style="color:#FF5400">Bezorging </span> v.a. € 17,50 (NL en BE)
Bezorging v.a. € 17,50 (NL en BE)
Lees verder
Binnen <span style="color:#FF5400">1-3 werkdagen</span>  in huis
Binnen 1-3 werkdagen in huis
Lees verder
Klanten geven Roofdirect een <span style="color:#FF5400">9,2/10</span>
Klanten geven Roofdirect een 9,2/10
Lees verder
Hemelwaterafvoer

Hemelwaterafvoer

Een hemelwaterafvoer zorgt voor het afvoeren van al het hemelwater. Denk bijvoorbeeld aan het afvoeren van sneeuw, regen of hagel van uw dak of dakgoot naar de riolering. Dit is belangrijk, want als er te veel hemelwater op uw dak blijft liggen, kan dit uw dak op de lange termijn beschadigen door de zwarte trekkrachten. Bij Roofdirect kunt u terecht voor hoge kwaliteit EPDM, Lood en PVC hemelwaterafvoeren tegen scherpe prijzen.

Direct naar:

Link naar EPDM hemelwaterafvoer pagina

EPDM

Afvoer voor op een EPDM dakbedekking

Lood

Waterafvoer met een klassieke uitstraling

Link naar de PVC hemelwaterafvoer pagina

PVC

De goedkope hemelwaterafvoer

Wat is een hemelwaterafvoer?

Een hemelwaterafvoer zorgt ervoor dat al het hemelwater van uw plat dak of dakgoot wordt afgevoerd naar de riolering. Bij een plat dak is het niet gebruikelijk om een dakgoot te hebben, maar ook daar moet het hemelwater worden afgevoerd. Dit moet op een snelle en efficiënte manier, zodat er niet te veel gewicht op uw dak blijft hangen. 

Welke hemelwaterafvoer heb ik nodig?

  • EPDM hemelwaterwaterafvoer: Speciaal bedoeld voor uw EPDM dakbedekking
  • Lood: Al honderden jaren gebruikt vanwege zijn hoge duurzaamheid en flexibiliteit
  • PVC: Goedkoop en eenvoudig te bewerken voor al uw platte daken

Dakdoorvoer of zijuitloop

Hemelwater kan op twee manieren worden afgevoerd, namelijk door middel van een dakdoorvoer of een zijuitloop. Bij een dakdoorvoer wordt het hemelwater van een plat dak recht naar beneden afgevoerd en vaak aangesloten op een regenpijp. Een zijuitloop/stadsuitloop wordt bevestigd in de dakrand, zodat het hemelwater via de dakgoot of regenpijp afgevoerd kan worden. 
 
  • Dakdoorvoer: voor het rechtstreeks naar beneden afvoeren van al het hemelwater
  • Zijuitloop: voor het afvoeren van al het hemelwater door de dakrand
 
Let op: omdat een zijuitloop door de dakrand heen wordt bevestigd, kunt u kiezen tussen een 45° en een 90° hoek. Dit is afhankelijk van uw bestaande dakrand. Is uw dakrand opstaand (90°), dan dient u een bijpassende 90° zijuitloop te gebruiken. Is uw dakrand schuin (45°), dan dient u een bijpassende 45° zijuitloop te gebruiken.

Welke afmeting moet ik kiezen?

De afmeting van uw dakdoorvoer of stadsuitloop is geheel afhankelijk van de totale oppervlakte van uw dak. Over het algemeen wordt er gebruik gemaakt van een diameter van 80-100 mm. De laatste jaren zien wij echter dat er steeds meer regenval is, het is dan ook verstandig om niet een te kleine diameter te nemen. Om u een handje te helpen, hebben wij een handig overzicht voor welke plat dak hemelwaterafvoer u het beste kunt gebruiken aan de hand van uw totale dakoppervlakte.

  • Tot 45 m² – Min. 60 mm
  • 45 – 65 m² – Min. 70 mm
  • 65 – 90 m² – Min. 80 
  • 90 – 155 m² – Min. 100 mm

Voordelen hemelwaterafvoer

Lood, PVC of EPDM?

De keuze van uw hemelwaterafvoer is geheel afhankelijk van uw eigen voorkeur. Maakt u gebruik van een EPDM dakbedekking? Dan is het gebruikelijk om een speciale EPDM hemelwaterafvoer te kiezen, aangezien deze al met de juiste EPDM strook wordt meegeleverd.

Een loden hemelwaterafvoer wordt al honderden jaren toegepast vanwege zijn hoge flexibiliteit en duurzaamheid. Dit materiaal is uitstekend geschikt voor bitumen bedekte daken, maar is ook te gebruiken bij andere vormen van dakbedekkingen. Daarnaast is het ook goed weerbestendig en een sterk materiaal.

PVC is tegenwoordig het meest gebruikte materiaal, omdat het relatief goedkoop is en eenvoudig te verwerken. Ook heeft het een levensduur van gemiddeld 25 jaar. Daarnaast is PVC makkelijk te monteren en te verwerken.

Voorraadstatus
Categorie
Prijs (per/m²)
043
Dikte
RD-waarde
Lengte
Reviewscore