Betaalbare en duurzame dakmaterialen voor iedereen

Online specialist in voordelige dakmaterialen

Winkelwagen

ALLES VOOR UW DAK!
<span style="color:#FF5400">Bezorging </span> v.a. € 17,50 (NL en BE)
Bezorging v.a. € 17,50 (NL en BE)
Lees verder
Binnen <span style="color:#FF5400">1-3 werkdagen</span>  in huis
Binnen 1-3 werkdagen in huis
Lees verder
Klanten geven Roofdirect een <span style="color:#FF5400">9,2/10</span>
Klanten geven Roofdirect een 9,2/10
Lees verder
Isolatie

Isolatie

Dakisolatie, waaronder plat dak isolatie en hellend dakisolatie is belangrijk omdat het u veel geld op uw energierekening kan besparen en uw wooncomfort bevordert. Zonder dakisolatie verliest u tot wel 30% warmte. U kunt dus eenvoudig geld besparen op uw energierekening door slim te investeren in dakisolatie. Dakisolatie zal zich op lange termijn altijd terug betalen.

Speciaal voor de isolatie van uw platte dak biedt Roofdirect u een hoogwaardige A-keus PIR-isolatieplaat aan. De isolatieplaten zijn aan beide zijden gelamineerd met een gasdichte, meerlaagse aluminum-kraft (AK) cachering. De buitenlaag is dus van aluminium en dampdicht. De aluminium cachering zorgt er niet alleen voor dat de PIR isolatieplaten beter beschermd zijn tegen vocht, het zorgt er ook voor dat de PIR isolatieplaten een hogere Rd-waarde bereiken waardoor de isolatieplaten uw dak beter isoleren.

Direct naar:

Voordelen van PIR platen met aluminium cachering

Toepassing

Deze PIR platen kunnen worden geïnstalleerd op platte daken (hellingshoek < 20 graden) van hout, beton en staal, zowel bij nieuwbouw als bij renovatieprojecten. 

Wat is PIR isolatie

PIR isolatie is een hardschuim isolatiemateriaal met een erg goede isolatiewaarde. Een hoge isolatiewaarde wil zeggen dat PIR warmte nauwelijks doorgeeft. In de zomer zorgt het ervoor dat warmte buiten blijft, en in de winter dat de warmte binnen blijft. Dat is precies wat we willen! De mate waarin het PIR isolatiemateriaal isoleert is met name afhankelijk van de dikte. Hoe dikker u isolatie plaatst hoe beter u isoleert. U kunt met PIR relatief dun isoleren en toch een goede isolatiewaarde behalen!

De voordelen van PIR platen

De belangrijkste eigenschap van PIR is de mate waarin het isoleert. PIR isolatie moet de warmte buiten de deur houden in de zomer en binnenhouden in de winter. Door de hoge isolatiewaarde kunt u pir isolatie dun plaatsen. Daarnaast is het materiaal eenvoudig om mee te werken, want het is licht en makkelijk te snijden/zagen. Omdat PIR isolatie van nature licht is kunt u het makkelijk oppakken en plaatsen. In de meeste gevallen kunt u de PIR isolatieplaten direct tegen de wand bevestigen met schroeven of lijmen. Vervolgens kunt u het geheel luchtdicht afwerken met purschuim. 

Een nadeel is dat PIR isolatiemateriaal relatief duur is, in vergelijking met bijvoorbeeld EPS. PIR blijft echter veruit het meest gebruikte isolatiemateriaal.

Drukvastheid PIR isolatie

PIR platen zijn drukvast tot een specifiek maximum. Dat wil zeggen dat u gemakkelijk over de platen kunt lopen, bijvoorbeeld tijdens het plaatsen van het isolatiemateriaal. Echter, voor langdurige druk zijn de platen minder geschikt. Dat zit zo. De druk die een isolatieplaat aankan wordt gemeten in kilopascal en puntbelasting. Uit onderzoek blijkt dat de platen bij een normale belasting prima kunnen volstaan, maar op lange termijn toch een vervorming vertonen. Wilt u langdurig druk uitvoeren op de platen? Leg dan bovenop de isolatieplaten bijvoorbeeld OSB-platen.

Is PIR brandbaar?

PIR is niet erg brandbaar, maar niet onbrandbaar. Dat betekent dat het isolatiemateriaal weliswaar rookt, maar vlammen in het begin kan tegenhouden. PIR isolatiemateriaal is dus moeilijk te ontsteken, maar vat uiteindelijk wel vlam. In vergelijking met EPS en XPS is PIR een beter brandwerend product, maar het is dus niet onbrandbaar. Voor onbrandbaar isolatiemateriaal kunt u het beste kiezen voor glaswol of steenwol. Tijdens een brand ontstaat geen druppelvorming. Het risico op brand is groter bij een stalen dak dan bij een betonnen dak of spouwmuurisolatie. Als het u gaat om de brandveiligheid kunt u het beste een brandwerende beplating plaatsen.

Isoleren met PIR platen

Overweegt u uw woning te isoleren met PIR platen? U kunt erop gerust zijn dat isoleren met PIR platen een verstandige keuze is. Veel huishoudens gingen u voor. Door de hoge warmte-isolatie en de beperkte ruimte die de platen in beslag nemen is PIR zo’n goede keuze. Met een PIR plaat van 80 mm dik kunt u bijvoorbeeld een isolatiewaarde van 3.50 terwijl 80 mm aan minerale glaswol een isolatiewaarde van 2.05 haalt. Terwijl het dus even veel ruimte in beslag neemt is de isolatiewaarde van PIR platen 1.75 keer zo hoog. 

Installatie van uw isolatie

De PIR-isolatieplaten zijn speciaal toepasbaar voor gebruik met volledig verkleefde (geen plaatsing met brander), geballaste en mechanisch bevestigde kunststof/EPDM dakafdichting systemen. 

Bevestigen van de platen kan met onze speciale drukbevestigingsplaatjes of met lijm. De platen zijn voorzien van een gridraster wat verzagen vergemakkelijkt om de installatie snel en eenvoudig te kunnen laten verlopen.

Meer informatie over de installatie en toepassingsmogelijkheden kunt u lezen in de technische fiche en verwerkingsrichtlijnen onder de downloads. 

Voorraadstatus
Categorie
Prijs (per/m²)
043
Dikte
RD-waarde
Lengte
Reviewscore